როგორ გავაუმჯობესოთ მარიხუანის სიმძლავრე და არომატი

GanjaSeeds 30 სექტემბერი 2020

შინაარსი

მსგავის სურათისვის ალბათ უკვე გიცქერიათ კოფიშოპებში ან სხვა მსგავს მაღაზიებში, სადაც თქვენთვის სასურველი არომატის დასადგენად უნდა გახსნათ კონტეინერი, სადაც პროდუქტი ინახება და მისი არომატი იგრძნობადა პირდაპირი მნიშვნელობით ცხვირი ჩაყოთ შიგნით. ეს არის სრულიად ბუნებრივი მოქმედება, იმის გათვალისწინებით, რომ გსურთ ზუსტად განსაზღვროს მოლოდინის გემო და არომატული პალიტრა. გარდა ამისა, გამოყოფილი არომატის ინტენსივობის მიხედვით, ბევრ რასტამანს მიაჩნია, რომ ბალახის ფსიქოაქტიურობის დადგენა შეიძლება. მართალია ყოველთვის არ მუშაობს ზუსტად ეს სქემა, მაგრამ მაინც არსებობს გარკვეული ლოგიკა.

როგორ გავაუმჯობესოთ მარიხუანის სიმძლავრე და არომატი

მიუხედავად ყველაფრისა, ცხადია, რომ სუნი და გემო მზა საჭმლის პროდუქტის უაღრესად მნიშვნელოვანი ელემენტებია, როგორც მწარმოებლისთვის, ასევე იმ ადამიანისთვის, ვინც გადაწყვიტა ბალახის მოსინჯვა. ხშირად, ეს არის ერთი იგივე ადამიანი :)

ამ სტატიაში შევეცდებით გავითვალისწინოთ ყველა ძირითადი პუნქტი, რაც ასე თუ ისე საშუალებას მოგცემთ, ნამდვილად მოახდინოთ გავლენა განჯის საბოლოო თაიგულსა და გემოზე.

წორად შერჩეული სთრეინი - კარგი სტარტის საწინდარია!

არ აქვს მნიშვნელობა რა გინდათ მარიხუანის მოსავლისგან, გენეტიკა უდიდეს როლს ასრულებს. და ზოგჯერ განმსაზღვრელიც კი. თუ თქვენ ნამდვილად დიდი მოსავალი გსურთ, შეგიძლიათ აირჩიოთ შესაბამისი ჯიშები. მაგალითად, GanjaSeeds ვებსაიტს აქვს სპეციალური ფილტრი. ეს საშუალებას მოგცემთ იპოვოთ მთელი თავისი მრავალფეროვნებით არა მხოლოდ მაღალპროდუქტიული კანაფის ჯიში, არამედ ის, რაც ყველაზე მეტად მოგეწონებათ არომატული მახასიათებლების, კულტივირების პირობებისა და სხვა ფუნდამენტური მახასიათებლების თვალსაზრისით. მათთვის, ვინც მართლაც წარმოუდგენლად არომატულ და "გემრიელ" შტამებს ეძებს, ჩვენ რეკომენდაციას ვუწევთ Chocolope, Bubblelicious ან Blueberry ჯიშებს.

თავად სახელები, ცხადია, გვამცნობენ იმას, თუ როგორი მოლოდინი შეიძლება არსებობდეს მშრალი კვირტის საბოლოო გემოსი. რა თქმა უნდა, სურნელის სახელს მრავალი სხვა ჯიშიც ატარებს, რომელიც სუნის პალიტრის საფუძველს ქმნის. სწრაფი ძიება დაეხმარება მწარმოებელს იმის დადგენაში, თუ რომელი შტამი გამოიმუშავებს არომატს ზრდის პროცესის განმავლობაში. ასე რომ, როგორც ზემოთ უკვე აღვნიშნეთ, ბევრ სათესლე ბანკს ასევე ექნება ცალკე კატეგორია, სადაც შეგიძლიათ მოძებნოთ კონკრეტული ჯიშები თქვენთვის სასურველი არომატისა და გემოს საფუძველზე.

ტერპენი და ტერპენოიდები

ტერპენი და ტერპენოიდები

შტამის არომატისა და გემოს ჩათვლით, ორივეს გამდიდრების მცდელობისთვის, მნიშვნელოვანია ყურადღება გამახვილდეს ტერპენებზე და ტერპენოიდებზე. ეს არის ეთერზეთების პატარა მოლეკულები, რომლებიც მარიხუანას არომატს და გემოს აწარმოებენ. რა თქმა უნდა, ეს მხოლოდ კანაფს არ ეხება. ტერპენები და ტერპენოიდები გვხვდება სხვა მცენარეებშიც. ძლიერი სუნიანი ნებისმიერი მცენარე, მაგალითად, ლავანდა, ფიჭვი, ციტრუსი და ნიახურიც კი, განსხვავებული ტერპენებით გამოირჩევა გარკვეული მცენარეების გარკვეული მუდმივი სუნითა და არომატით. იგივე ეხება მარიხუანას.

ამასთან, მწარმოებლები გადაჭრით არ უნდა დაეყრდნონ შტამში უკვე აღმოჩენილ ტერპენებსა და ტერპენოიდებს. არსებობს ოდენობის გაზრდის ხერხები, რომ მოსავალს სასურველი არომატი ჰქონდეს. ყველა ეს მეთოდი გულისხმობს მცენარის საკმარის სტრესს, რომ არომატიზატორი მოლეკულების რაოდენობა გაიზარდოს, თვით მცენარეს ზიანის მიყენების გარეშე. ამ მეთოდების მოსინჯვის საუკეთესო დროა, როდესაც მცენარეები ყვავილობენ. იდეალურ შემთხვევაში, სასურველია ყურადღება გაამახვილოთ ყვავილობის შუა პერიოდში ან მის საბოლოო ფაზაზე.

ყველაზე ცნობილი ტერპენები და ტერპენოიდებია:

  • ლინალოლი;
  • ლიმონენი და მისი წარმოებულები;
  • ევკალიპტოლი;
  • pinens (ალფა და ბეტა);
  • მირცენი;
  • ბეტა-კარიოფილინი;

დასტრესვის მეთოდები

პირველი მეთოდი - არის დაბალი სტრესი ტრენინგი (LST). ბევრი მეწარმე დაარსების დღიდან ზრდის საკუთარ მცენარეებს LST სისტემით.ეს მეთოდი შეიძლება გამოყენებულ იქნას მაშინაც კი, როდესაც მცენარე მოსავლის აღების ფინალურ ეტაპს უახლოვდება. ამისათვის ღეროები უბრალოდ უნდა იყოს ოდნავ მოხრილი, ზედმეტი ზეწოლის გარეშე. ღეროების მოხრისას მნიშვნელოვანია შეხება მოხდეს მხოლოდ ღეროებზე და არა თვითონ კვირტებზე. კვირტებთან ძალიან ენერგიულად მოპყრობამ შეიძლება უარყოფითად იმოქმედოს გემოზე და საერთოდ გაუარესდეს იგი.

დასტრესვის მეთოდები

ზოგიერთ მწარმოებელს ურჩევნია მცენარის დასტრესვა ფესვთან. ეს შეიძლება გაკეთდეს წყლის რაოდენობის შემცირებით, რომელსაც იღებს ფესვთა სისტემა და, შესაბამისად, მთელი მცენარე. ფესვების ზედმეტად გაშრობამ შეიძლება უარყოფითად იმოქმედოს ფსიქოეფექტურ პოტენციალზე, გემოსა და წარმოქმნილი კვირტების გარეგნობაზე. ამ მიზეზით, მწარმოებლები განსაკუთრებული სიფრთხილით უნდა მოეკიდონ ამ მეთოდის შემოწმებას და გამოყენებას.

ღია გრუნტზე მოყვანილი მცენარე შეიძლება იყოს უკეთესი ხარისხისპროდუქტი, არომატის ამაღლების კონტექსტში. ზოგადად ითვლება, რომ ღია სივრცე მცენარეებს საშუალებას აძლევს უფრო მეტი ტერპენი და ტერპენოიდი წარმოქმნან, ვიდრე სხვა ვარიანტები, როგორიცაა ჰიდროპონიური სისტემები ან აკვაპონიური სისტემები.

გარდა ამისა, როდესაც გარეთ მოყვანილი მცენარეები იღებენ ბუნებრივ სინათლეს და ჰაერის მასების მოძრაობას, ასეთი გარემოება ასტიმულირებს კანაფს შექმნას ყველაფერი ადაპტირებულ პირობებში. ეს იმიტომ ხდება, რომ ყვავილობის ფაზაში მცენარე მაქსიმალურად იღებს სინათლეს, რამაც ასევე შეიძლება სასარგებლო გავლენა იქონიოს კვირტის გემოზე.

ტერპენების და ტერპენოიდების რაოდენობა პროპორციულად იზრდება, როდესაც მცენარეებს უფრო მეტ სინათლეს აძლევენ. მარიხუანის მწარმოებლებს, რომლებიც მარიხუანას დახურულ გრუნტზე ზრდიან, მსგავსი ეფექტის სიმულაცია შეუძლიათ მცენარეებზე მეტი სინათლის მიცემით. LED მოწყობილობები საუკეთესოდ ითვლება, რადგან ისინი ფერების უფრო ფართო სპექტრს ფარავს. მას ასევე შეუძლია სასარგებლო გავლენა იქონიოს ტერპენებზე და ტერპენოიდებზე. LED განათება კიდევ ერთი საუკეთესო გამოსავალია, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც მცენარეები არ შეიძლება მოთავსებული იქნეს მზის პირდაპირ შუქზე.

ნიადაგი და სპეციალიზებული საკვები ნივთიერებები

ნიადაგი და სპეციალიზებული საკვები ნივთიერებები

როგორც უკვე ითქვა, ნიადაგში მოყვანილ მცენარეებს აქვთ უფრო მეტი არომატი და გემო. თუმცა, ყველა ნიადაგი ამას ერთნაირად არ აკეთებს. საუკეთესო სუნისა და გემოს მისაღებად, ცოცხალი ნიადაგი, რომელსაც ასევე სუპერ მიწას უწოდებენ, ხელს შეუწყობს მწარმოებლებს მაქსიმალური შედეგის მიღწევაში.

"ცოცხალი" ნიადაგი არის ნიადაგი, რომელსაც ურთიერთდაკავშირებული მიკროორგანიზმების უზარმაზარი ბიო ქსელი აქვს. ეს ნიადაგი ბუნებაში არსებული ნიადაგის მსგავსია. განსხვავება იმაშია, რომ მას მაქსიმალურად ავსებენ საკვები ნივთიერებებით, რაც საშუალებას გაძლევთ მნიშვნელოვნად გააუმჯობესოთ მარიხუანის გემო და სუნი. ნიადაგში მიკროორგანიზმები ასევე იშლება ნიადაგის დამატებითი საკვები ნივთიერებების მომარაგებისა და საბოლოოდ მცენარისთვის მიწოდების მიზნით. ექსკლუზიურად "ცოცხალი" ნიადაგის გამოყენებით შეგიძლიათ მიიღოთ არა მხოლოდ სურნელოვანი მარიხუანა, არამედ ორგანული, თუ მხოლოდ ორგანულ ნივთიერებებს იყენებთ საკვები სუბსტრაისთვის და ასევე მწერებისა მავნებლებთან საბრძოლველად.

ნიადაგში შეიძლება სხვა საკვები ნივთიერებების და სასუქების დამატებაც. მაგალითად, მოლისანი შეიძლება გამოყენებულ იქნას ყვავილობის ბოლო რამდენიმე კვირის განმავლობაში. იგი ასევე შეიცავს ნახშირწყლებს, ამინომჟავებსა და მინერალებს, რომლებიც მხოლოდ გააუმჯობესებს (აძლიერებს) ნანატრი კვირტების არომატს და გემოს. ზოგადად ითვლება, რომ ძვლის ფქვილი და ჭია არის პოპულარული ბუნებრივი დანამატი, რომლებიც შეიძლება დაემატოს ნიადაგს. არ არსებობს გამოკვლევა იმის დასადგენად, რამდენად ზემოქმედებს ისინი არომატის პალიტრაზე, მაგრამ მრავალი მეწარმე ირწმუნება, რომ აქვს ძალიან პოზიტიური ეფექტი.

ქიმიური სასუქები ასევე ხელმისაწვდომია კომერციულად, რაც ხელს შეუწყობს ყვავილების გარკვეული სუნისა და გემოს მინიჭებაში. ამასთან, ისინი შესაფერისი არ არის კანაფის ყველა მწარმოებლისთვის, განსაკუთრებით მათთვის, ვინც ცდილობს მოაშენოს ბუნებრივი ან ორგანული მარიხუანა, რაც ზემოთ ვახსენეთ.

მოსავლის აღება

მოსავლის აღება

იმის ცოდნა, თუ როდის უნდა აიღოთ მოსავალი, ასევე მნიშვნელოვანია, თუკი მწარმოებელს აქვს მიზნად მარიხუანის არომატის მაქსიმალურად გაზრდა. ტერპენები კანაფში ძალიან დელიკატურ მოპყრობას საჭიროებს. თუ მწარმოებელი ჩქარობს და კვირტებს ნაადრევად მოხსნის, ტერპენები ვერ შეძლებენ სრულად გახსნას და საკმარისი რაოდენობით დაგროვებას. ამასთან, თუ მოსავალი ძალიან გვიან აიღება, იგივე ტერპენები იშლება და დეგრადირდება. შედეგად, კვირტების გემო და სუნი კარგავს უამრავ დადებით თვისებას.

იმისათვის, რომ დადგინდეს მოსავლის აღების დრო, მწარმოებლებმა უნდა გამოიყენონ გამადიდებელი შუშა ტრიქომების შესამოწმებლად. ეს არის პატარა ცრემლის ფორმის კრისტალები, რომლებიც ფარავს კვირტებს. მათ ხშირად THC კრისტალებსაც უწოდებენ, რაც მთლად სწორი არ არის, მაგრამ საკმაოდ გამოყენებადი ტერმინია. როგორც წესი, მოსავლის აღების დასაწყებად საუკეთესო დროა, როდესაც ტრიქომები ძირითადად რძისფერი შეფერილობისაა და მათი დაახლოებით 30 პროცენტი ქარვისფერია.

გაშრობა და შენახვა

გაშრობა და შენახვა

ბევრი გამოცდილი მეწარმე თანახმდება, რომ გამოშრობა და შენახვა ორი ყველაზე მნიშვნელოვანი ეტაპია კანაფის კვირტების არომატის გაუმჯობესებისას.

გაშრობის დროს მნიშვნელოვანია ამის გაკეთება ნელა. თუ კვირტები ძალიან სწრაფად გამოშრება, მათ შეიძლება წარმოქმნან სუნი, რომელიც არ გაქრება კვირტების "შეხორცების" შემდეგაც. გაშრობის დროს ტემპერატურა უნდა იყოს დაახლოებით 21 გრადუსი ცელსიუსით. ეს ხელს შეუწყობს ტერპენების და ტერპენოიდების ფაქტობრივი დამწვრობის თავიდან აცილებას და ასევე ხელს უშლის ობის წარმოქმნას. ეს ტემპერატურა ასევე ხელს შეუწყობს "თირკმელების" ნელა გამოშრობას, ხოლო მაქსიმალურად შენარჩუნდება კანაბინოიდები.

ტენიანობის დონის 50% -ის შენარჩუნება ასევე ხელს შეუწყობს კვირტების ნელა და თანდათან გაშრობას. თუ ეს დონე 40% -ზე დაბლა დაეცემა, დიდი შანსია, რომ ისინი ძალიან სწრაფად გაშრება. როდესაც ტენიანობა 60% -ზე მეტია, ამან შეიძლება გაზარდოს ობის წარმოქმნის შანსი.

კვირტების სწორად გაშრობის კარგი ნიშანია, როდესაც მათი ღეროები უკან იკეცება, და არ ბრუნდება თავდაპირველ მდგომარეობაში.

გაშრობა მნიშვნელოვანია, როდესაც საქმე ეხება არომატის შენარჩუნებას კვირტებში. თუმცა ამ მხრივ "მკურნალობა" კიდევ უფრო მნიშვნელოვანია. ეს არის პროცედურა, რის შემდეგაც კვირტების არომატი და გემო ნამდვილად გაიზრდება და გამძაფრდება. სწორად ამისათვის, დაიწყეთ ახლად გამხმარი კვირტების ქილებში განთავსება. ისინი უნდა იყოს შევსებული მათი ტევადობის 80% –მდე და შემდეგ მჭიდროდ დაიხუროს ქილა.

ტენიანობამ შეიძლება მნიშვნელოვნად გააუარესოს ყვავილადების განკურნების ხარისხი. ამ მიზეზიდან გამომდინარე, მწარმოებლებს მკაცრად მოუწოდებენ დღეში რამდენიმე წუთის განმავლობაში გახსნან ქილა, რომ გამოანთავისუფლონ ტენიანობა და დარწმუნდნენ, რომ იგი უარყოფითად არ მოქმედებს კვირტებზე. ორიდან ოთხი კვირის შემდეგ ნახავთ, რომ სუნი უფრო გამძაფრდა. ეს ნიშნავს, რომ ბალახის არომატიც მნიშვნელოვნად გაიზარდა.

პოტენციური შეცდომები

ერთის მხრივ, არსებობს უამრავი რამ, რაც სწორად უნდა გააკეთოთ თქვენი კვირტების არომატის და გემოს გასაუმჯობესებლად. მეორეს მხრივ, ასევე არსებობს მთელი რიგი საერთო შეცდომები, რომლებმაც შეიძლება უარყოფითად იმოქმედონ განჯას არომატზე და გემოზე. თუ გავაანალიზებთ პოტენციური შეცდომების მთლიან ჩამონათვალს, მაშინ ყველაზე გავრცელებული იქნება შემდეგნაირები:

  • გამოიყენეთ ჰაერის გამაგრილებელი საშუალება მარიხუანის მცენარის გარშემო(მცენარეები აქტიურად ითვისებენ არაორგანულ ნაერთებს).
  • სუნის ნეიტრალიზატორების გამოყენება (იგივე პრობლემა, რაც წინა ვერსიაში, მაგრამ უბრალოდ ტერპენების და ტერპენოიდების აქტივობის შემცირების მიმართულებით).
  • ყვავილების დატოვება, რომელზეც ვრცელდება ობი ან სოკოვანი დაავადებები (მწარე და მგრძნობიარე სახე).
  • სათანადო ჰაერის ნაკადის ნაკლებობა ყველაზე მასიური კვირტების ან ცენტრალური ღეროს გარშემო ვეგეტაციის და ადრეული ყვავილობის დროს.

შეიძლება მოგეჩვენოთ, რომ კანაფის გემოს ან სურნელის გასაუმჯობესებლად არავითარი მეთოდი არ არსებობს. საბედნიეროდ, მარიხუანის ნებისმიერი მცენარის ამ დამათრობელი ასპექტების გასაუმჯობესებლად მრავალი გზა არსებობს. ამ რჩევების გამოყენებით გექნებათ უგემრიელესი, არომატული განჯა, რომელიც გაგაოცებთ თქვენ და ყველას, ვინც მას დააგემოვნებს.