შინაარსი

სახალხმა დაიწყო კანაფის გამოეყენება ტექსტილისთვის, სამედიცინო და ფსიქოტროპული მიზნით 5000 წლის წინ. იგი მოიხმარდა არა მხოლოდ ცალკე პროდუქტად, არამედ სხვა საკვებთან ერთად. მარიხუანის მომზადების მრავალი გზა არსებობს. ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარულია კანის ზეთი. ეს არის კლასიკური კარაქი, რომელიც შეიცავს THC და კანაფის სხვა ნაერთებს.

"ჯადოსნური" პროდუქტის გამოყენება ჩვეულებრივის ნაცვლად შეგიძლიათ : გააკეთეთ სენდვიჩები ან დაამატეთ თქვენს საყვარელ რეცეპტებს. ჰალუცინოგენური ცარიელის გაკეთებას რამდენიმე საათი დასჭირდება. მაგრამ როდესაც ის მზად იქნება, ნებისმიერი კერძის გაჯერება ნარკოტიკული ნივთიერებებით რამდენიმე წუთია.

მეთოდის უპირატესობები

თუ თქვენ აპირებთ "ჯადოსნური" სამზარეულოს გაკეთებას, აირჩიეთ მარტივი რეცეპტები დასაწყებად. მაგალითად, განჯის ზეთი :

  • სახლის პირობებში მარტივად მზადდება - რაც გჭირდებათ არის მარიხუანა, ზეთი და გაზქურა;
  • სწრაფად გაჯერებულია THC და სხვა კანაბინოიდებით ;
  • არასასურველი მცენარეული ნარჩენების გაფილტვრა შესაძლებელია. ამის წყალობით, კანაფის გემო და სუნი ნაკლებად შეიმჩნევა და ეფექტის ეფექტურობა უცვლელი დარჩება.

იმისათვის , რომ მიიღოთ ფსიქოაქტიური საკვები, თქვენ უნდა იზრუნოთ მაღალხარისხოვან ინგრედიენტებზე. სწორად მოხარშვის შემთხვევაში მიიღებთ ძლიერ პროდუქტს, რომელიც იწვევს ცნობიერების შეცვლილ მდგომარეობას, რომელიც ხასიათდება რეალობის განსხვავებული აღქმით ტიპურიდან.

რა უნდა მივიღოთ საფუძვლად?

არსებობს ორი სახის ცხიმი, რომელიც შესაფერისია სამზარეულოსთვის. ეს არის კარაქი და ქოქოსის ზეთი. ეს უკანასკნელი უფრო ჯანმრთელია და აქვს რბილი არომატი, რომელიც კარგად ერგება ცომეულს. მცენარეული წარმოშობის გამო იგი ვეგანური დიეტის მქონე ყველასთვის შესაფერისია . ასეთი ბაზა ხელს უწყობს კანაფის შენიღბვას , მაგრამ ზოგიერთ ადამიანს აქვს ალერგია ქოქოსის მიმართ ან უბრალოდ არ მოსწონს ეს. შემდეგ სხვა ვარიანტებზე უნდა იფიქროთ.

კარაქს ასევე აქვს შესანიშნავი გემო და მასთან მუშაობა უფრო ადვილია, როდესაც საქმე ცომეულს ეხება. იგი შეიცავს ბევრ მნიშვნელოვან ვიტამინს, ცილებს, მიკროელემენტებს და უჯერი მჟავებს, რომლებიც მთლიანად არ არსებობს ცხელ დაპრესილ ქოქოსის ანალოგში, რაც ბაზრის 90% -ს შეადგენს. ამ რეცეპტში გამოიყენება ცხოველური პროდუქტი, რადგან ის უფრო პოპულარულია.

რეცეპტი

იმისათვის , რომ მიიღოთ ელენდის ხარისხიანი კარაქი, გაითვალისწინეთ მარტივი ინსტრუქციები. პირველი თქვენ უნდა შეაგროვოთ საჭირო ინგრედიენტები და ინვენტარი. თქვენ დაგჭირდებათ:

  • 30 გრამი გამხმარი კვირტი ან 85 გრამი დეჰიდრატირებული ფოთოლი;
  • 450 გრამი ზეთი;
  • მარლა (გამოიყენება ფილტრაციისთვის);
  • საცხობი ფოლგა.

ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ საცხობი ტომარა. ეს მნიშვნელოვნად შეამცირებს მარიხუანის სუნს.

შენიშვნა: გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ ქვემოთ მოცემული ყველა ეტაპის დასრულების შემდეგ, "ჯადოსნური" ზეთი უნდა დარჩეს მაცივარში მთელი ღამის განმავლობაში. მხოლოდ ამის შემდეგ იქნება ის მზად. ასე რომ, მომზადება დაიწყეთ ერთი დღით ადრე.

ნაბიჯი 1: დეკარბოქსილაცია

ეს ეტაპი ძალიან მნიშვნელოვანია, თუ გსურთ საბოლოო პროდუქტს ფსიქოტროპული თვისებები ჰქონდეს. ახლახანს მოპოვებული ყვავილოვანი ყვავილების გამოყენების შემთხვევაში, პროცედურა სავალდებულოა, რადგან ეს გაზრდის მათ ჰალუცინოგენულ ეფექტს (დროთა განმავლობაში კანაფი იწყებს დეკარბოქსილირებას ბუნებრივი გზით).

ახალი მარიხუანა არ არის რეკომენდებული. უმჯობესია წინასწარ გაშრეს. მიუხედავად იმისა, რომ ამ ეტაპზე მცენარეულ მასალას გაცხელებთ (და ის ტენიანობას მაინც დაკარგავს), მშრალი ნიმუშების წონის სწორად გაანგარიშება გაცილებით ადვილია. თუ გამოტოვებთ ამ ნაბიჯს, მაგრამ მიჰყევით ქვემოთ მოცემულ ნაბიჯებს, კვლავ მიიღებთ კანაბინოიდულ ხარისხს . ერთადერთი ნაკლი იქნება სუსტი გავლენა სხეულზე.

იმისათვის , რომ განახორციელოს დეკარბოქსილირების , დაიცვას შემდეგ ინსტრუქციას:

  • გააცხელეთ ღუმელი 120 ° C- ზე და გამოაცხვეთ საცხობი ფურცელი ალუმინის ფოლგით. ეს ხელს შეუშლის კვირტის ჭურჭლის ფსკერზე დაჭრას.
  • Chop რობოტების ან ფოთლები მსუბუქად და გავრცელებული მათ თანაბრად საცხობი ფურცელი. ყველაფერი ასე უნდა გამოიყურებოდეს:
  • აცხვეთ მცენარეები 30 წუთის განმავლობაში. თუ ამ ეტაპზე ღუმელიდან ორთქლი იწყება, არ ინერვიულოთ, ეს ნორმალურია. ჭარბი ტენიანობა უბრალოდ გამოდის.
  • ნახევარი საათის შემდეგ ამოიღეთ კანაფი . საჭიროების შემთხვევაში დაჭერით უფრო დიდი ზომის ნაჭრები.

ნაბიჯი 1: დეკარბოქსილაცია

თუ ეს ვარიანტი არ მოგწონთ, ალტერნატიულად მოათავსეთ კანაფი საცხობ ტომარაში, მიამაგრეთ იგი და განათავსეთ ტაფაზე. ამ შემთხვევაში ძნელად შეამჩნევთ მარიხუანას სუნი ღუმელში. ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ მინის ქილა. დალუქული კონტეინერების გამოყენებისას, გაშრობის დროს აბსოლუტურად ვერ იგრძნობთ უჩვეულო არომატს. ამასთან, მაღალმა ტემპერატურამ შეიძლება მინა გატეხოს, ამიტომ ფრთხილად იყავით.

გამხმარი ნიმუშები უფრო მუქი გამოჩნდება. სავარაუდოდ, ისინი ყავისფერი გახდება. თქვენ არ გჭირდებათ კვირტების ფხვნილად გახეხვა, მაგრამ არც დიდი კვირტი უნდა დატოვოთ .

ნაბიჯი 2: THC-ით გაჯერება

ზემოაღნიშნული ნაბიჯების დასრულების შემდეგ საჭიროა დეკარბოქსილირებული კანაფის მოხარშვა კარაქით და წყლით. ამრიგად , რძის პროდუქტი გამდიდრდება კანაბინოიდებით , თხევადი კი მას დაიცავს დამწვრობისგან და შეამცირებს ნარკოტიკული მცენარეების გემოს . ამ ნაბიჯის სწორად შესასრულებლად მიჰყევით შემდეგ მითითებებს:

  • 4 ჭიქა (950 მლ) წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  • შეამცირეთ ცეცხლი, შემდეგ დაამატეთ კარაქი და დაელოდეთ სანამ არ გადნება.
  • ჩაასხით დეკარბოქსილირებული მარიხუანა ნარევში .
  • მოამზადეთ მასა საშუალო სითბოს ნაკადზე და 90 წუთი. დამახსოვრება ზოგჯერ აურიეთ.

ნაბიჯი 2: THC-ით გაჯერება

ნაბიჯი 2: THC-ით გაჯერება

კვირტების ნაჭრები ზედაპირზე ამოტივტივდება. მათ ქვეშ უნდა დარჩეს 3-6 სმ სითხე. წინააღმდეგ შემთხვევაში, გაზრდის მის ოდენობას. ეს არანაირად არ იმოქმედებს საბოლოო პროდუქტის ფსიქოტროპულ თვისებებზე, რადგან მოგვიანებით წყალი მაინც უნდა დაიწიოს. ნარკოტიკული ნაერთები არ იხსნება სითხეებში. სინამდვილეში, ის ფილტრავს უამრავ არასასურველ ნივთიერებას, რომლებიც ხელს უშლიან ზეთის გემოს.

ამავე დროს, მნიშვნელოვანია, რომ იგი არ მიაღწიოს სრულ დუღილს. ჰაერის ბუშტები შეუფერხებლად უნდა ამოვიდეს ზედაპირზე.

ნაბიჯი 3: დასკვნითი ეტაპი

ახლა თქვენ უნდა გამოყოთ "ჯადოსნური" ზეთი კანაფისისა და წყლის ნარჩენებისგან . ამისათვის მიჰყევით რამდენიმე მარტივ ინსტრუქციას.

  • მოაწყვეთ დიდი ზომის თასი ჩიზქლოტის ორ ფენად.
  • დაასხით ნარევი ქსოვილის საშუალებით.
  • განათავსეთ თასი მაცივარში მთელი ღამით. ამ დროის განმავლობაში, ყველაფერი "კარგი", რასაც ხსნარი შეიცავს, ზედაპირზე ამოტივტივდება. წყალი და ფოთლების ნარჩენები ფსკერზე იძირება. მეორე დღეს, პროდუქტი გამკვრივდება და გაცილებით მსუბუქი გახდება.
  • გაუშვით თქვენი დანა კანას კარაქის კიდეებზე . ეს გაადვილებს მისი ჭურჭლიდან ამოღებას. როგორც წესი, ის "ამოდის" ერთ დიდ ნაჭრად.
  • განათავსეთ თქვენი სამუშაო ცალკე ჭურჭელში, რომ მოგვიანებით შეინახოთ საყინულეში. მანამდე კი გადაატრიალეთ იგი და ბოლოში გაშრეთ.

ნაბიჯი 3: დასკვნითი ეტაპი

ნაბიჯი 3: დასკვნითი ეტაპი

ღუმელიდან ახლახანს ამოღებული სითხე ძალიან ცხელია. ამიტომ, დანარჩენი ნაწილი თქვენი ხელით არ გამოწუროთ. აიღეთ სპატული და დააჭირეთ კვირტებს თეფშის გვერდებზე. გააკეთეთ ეს ძალიან ფრთხილად, რომ გარსი არ ჩავარდეს ნარევში და მთელი მარიხუანა არ გადმოიღვაროს.

ნაბიჯი 3: დასკვნითი ეტაპი

ამ ეტაპზე, კანაბინოიდები უკვე არსებობს ზეთში, ამიტომ მცენარეული მასალების გადაყრა შეიძლება.

ნაბიჯი 3: დასკვნითი ეტაპი

ნაბიჯი 3: დასკვნითი ეტაპი

ყავისფერი წყალი თასის ბოლოში დარჩება. მასში არ არის ჰალუცინოგენური ნაერთები, რომლებსაც შეუძლიათ გაზარდონ საბოლოო პროდუქტის მოქმედების ძალა სხეულზე. ამასთან , თუ ის არ გაფილტრულიყო, განჯის ზეთის გემო გაცილებით უარესი იქნება.

მარიხუანის ზეთი შეიძლება გამოყენებულ იქნას ჩვეულებრივი ზეთის ნაცვლად , ნებისმიერ რეცეპტში. მისი ეფექტურობა დიდად არის დამოკიდებული ორიგინალური ინგრედიენტების რაოდენობაზე და „სიმტკიცეზე“. გაითვალისწინეთ, რომ ამ ტიპის საკვები თითოეულ ადამიანზე განსხვავებულად მოქმედებს. რეკომენდებულია მცირე დოზით დაწყება და თანდათან გაზრდა. ჰალუცინოგენური ნივთიერებები მოქმედებს როგორც დინება და 2-3 საათი. თუ მათ სავსე კუჭზე მოიხმართ, უფრო მეტი დრო დასჭირდება. ამიტომ, არ ჭამოთ ფსიქოტროპული ნაერთების შემცველი ზეთი და ამ პერიოდის განმავლობაში, ნებისმიერი ცვლილების ხანგრძლივი არარსებობით. სცადეთ უზმოზე ჭამა, რომ ეფექტი უფრო სწრაფად მიიღოთ. ამასთან, ზოგიერთი ადამიანისთვის ეს შეიძლება გამოიწვიოს მონელების საჭმლის მონელება, ამიტომ მოუსმინეთ თქვენს სხეულს.

Შენახვის ადგილი

"მაგიური" პროდუქტი შეიძლება შეინახოს მაცივარში და კვირის განმავლობაში. ამასთან, ამ შემთხვევაში არსებობს ჩამოსხმის საშიშროება, განსაკუთრებით მაშინ, თუ მისი ქვედა ნაწილი მანამდე არ არის მშრალი. მხოლოდ დატოვოს კანა ზეთი არ თუ თქვენ აპირებთ გამოყენებით მას ცოტა ხნით. თუ საყინულეში ჩადებთ არაჩვეულებრივ ნივთს, ის შეინახება და რამდენიმე თვის განმავლობაში, ზემოქმედების ძალა დაკარგვის გარეშე.

რატომ ხდება კანაფის დეკარბოქსილირება ზეთში ადუღებამდე ?

დეკარბოქსილაცია "ააქტიურებს" მარიხუანას კანაბინოიდებს (ფსიქოტროპული ნივთიერებები). გამხმარი კვირტი შეიცავს უამრავ THCa- ს . ეს ნაერთი თავისთავად არ იწვევს ძლიერ ჰალუცინოგენულ ეფექტებს. როდესაც გამომცხვარი, THCa არის მოაქცია შევიდა გამოსადეგი THC, რამაც ბევრად უფრო შესამჩნევი ეფექტი ორგანოს.

ეს პროცესი ასევე ხდება კვირტების მომწიფებისთანავე. ამასთან , კანაფის მოსამზადებლად გამოყენებისას რეკომენდებულია ამის გაკეთება თვითონ, რათა მაქსიმალურად უკეთესი შედეგი მიიღოთ. ღუმელში გამოცხობის დროს ხდება დეკარბორიზაცია, რადგან მცენარეული მასალა თბება. თუ ეს არ გაკეთებულა, კარაქი "საიდუმლო" ინგრედიენტებით კვლავ ექნება ფსიქოაქტიურ ეფექტს, თუმცა არც ისე ძლიერი იქნება.

დეკარბოქსილირების პროცესის დასრულება შეიძლება განისაზღვროს კვირტების გამოჩენაზე. ისინი უნდა გაშრეს მტკნარი, ოქროსფერი ყავისფერი და მტვრევადი. თუ სამზარეულოს ქვაბი სრულად მომწიფდა, ეს შეიძლება უკვე ნაწილობრივ ან მთლიანად ობეზუგლეროზდეს მხოლოდ ჰაერის ნაკადთან კონტაქტის და დიდი ხნის განმავლობაში. ამიტომ, თუ კანაფი უკვე ძალიან მშრალი, ყავისფერი და მტვრიანაა, არ აქვს მწვანე ელფერი, თქვენ შეიძლება საერთოდ გამოტოვოთ დეკარბოქსილირების პროცესი , თუმცა ეს არ არის რეკომენდებული.

რატომ ჩავძიროთ ზეთი წყალში?

თქვენ არ გჭირდებათ წყლის გამოყენება ამ რეცეპტისთვის, მაგრამ მას აქვს რამდენიმე უპირატესობა კარაქში მომზადებისას:

  • თხევადი წყალობით, მზა პროდუქტში ქლოროფილის რაოდენობა მნიშვნელოვნად შემცირდა. ეს ნიშნავს, რომ საბოლოო შედეგი არ განსხვავდება ფერისა და გემოვნებისგან ჩვეულებრივი რძის პროდუქტისგან;
  • გამოყოფის პროცესში (სანამ ხსნარი მაცივარშია), დარჩენილი მცენარეული მასალა თასის ფსკერზე იშლება და წყალში რჩება. გარდა ამისა, ამით იფილტრება არასასურველი ნივთიერებები;
  • კანაბინოიდები არ "იკავებენ" თხევადს, ამიტომ კანის ზეთის მოქმედება არ შეიცვლება;
  • ნარევი არ დაწვა.

ზოგადად, ეს მეთოდი იწვევს მარიხუანას გემოს, ფერისა და სუნის შემცირებას, ხოლო ეფექტურობა იგივე რჩება.

ამასთან, უნდა აღინიშნოს, რომ წყალში დამზადებული კანაფის ზეთი სწრაფად უნდა მიირთვათ მაცივარში შენახვის შემთხვევაში. ზედმეტი ტენიანობა ზრდის ობის განვითარების ალბათობას. როდესაც მხოლოდ ორი ინგრედიენტი თბებათ დამუშავებული, რისკი მნიშვნელოვნად მცირდება. ამასთან , ამ პრობლემას არ აქვს მნიშვნელობა აპირებთ თუ არა საკვების საყინულეში შენარჩუნებას. გარდა ამისა, იგი შეიცავს ნაკლებად მცენარეულ მასალას ორი მიზეზის გამო:

  • პირველ რიგში, მდნარი ცხოველური ცხიმი და წყალი ადვილად მიედინება ცხვირსახოცში, ასე რომ შეგიძლიათ დაძაბოთ ნარევი ფიზიკური ძალისხმევის გარეშე. მხოლოდ კარაქის გათბობისას საჭიროა ყველაფრის გაწურვა ქსელის ფილტრის საშუალებით, რაც იწვევს მცენარის ნარჩენების გაზრდილ შემცველობას საბოლოო პროდუქტში;
  • მეორეც, სანამ მასა მაცივარშია, დაქუცმაცებული კვირტები ან ფოთლები, რომლებიც რატომღაც გაჟღენთილი აქვს გაჟღენთილი ფსკერით, ჩაიძირება ფსკერზე და თვითონ კანზე ზეთი წამოიწევს.

ამიტომ, წყალი ნარკოტიკული საკვების მომზადების მნიშვნელოვანი ნაწილია . ამ ეტაპზე გამოყენება რეკომენდებულია.

დოზირება - რამდენი კანაფია საჭირო კანაფის ზეთის დასამზადებლად?

ამ რეცეპტისთვის "სტანდარტული" რაოდენობაა 30 გრამი კვირტი 450 გრამ კარაქზე. თუ ფოთლებს ამზადებთ, მაშინ იგივე რაოდენობის რძის პროდუქტისთვის დაგჭირდებათ 85 გრამი მცენარეული მასალა. შეგიძლიათ მიიღოთ მეტნაკლებად მარიხუანა, რაც გსურთ თქვენთვის სასურველი სიმძლავრის შესაბამისად. თუ გსურთ საკვები, რომელსაც აქვს ძლიერი ჰალუცინოგენური მოქმედება, გამოიყენეთ მეტი კანაფი და ნაკლები ზეთი.

ფრთხილად იყავით ამის გაკეთებისას. ძალიან დიდი დოზა გამოიწვევს რძის არომატს საერთოდ. ნუ დაგავიწყდებათ, რომ ამ დროს სამზარეულო, გაანადგურა ხელმძღვანელები ათწილადი წყალი, და არ უნდა იყოს მინიმუმ 3-6 სმ თავისუფალი სივრცე ქვეშ მათ. წინააღმდეგ შემთხვევაში თქვენ ხატავთ პროდუქტის გაფუჭებას. ასევე, გაითვალისწინეთ თქვენი კვირტების სიმწიფე. ზოგადად, რაც უფრო ძველია inflorescences, მით მეტ ნარკოტიკულ ნივთიერებას შეიცავს ისინი, შესაბამისად უფრო მეტ THC და სხვა კანაბინოიდებს მიიღებთ განჯის პროდუქტში .

თუ პირველად ცდილობთ ჯადოსნურ საკვებს, გირჩევთ დაიწყოთ მცირე რაოდენობით. საკვების შემცველი წამლები შეიძლება იყოს ბევრად უფრო „ინტენსიური“, ვიდრე მარიხუანას გამოყენების ნებისმიერი სხვა გზა. ეფექტების ხანგრძლივი არარსებობით, შეგიძლიათ უფრო მეტი ჭამა. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ ძალიან ბევრი დოზა იწვევს ცნობიერების შეცვლილ მდგომარეობას, რომელიც გრძელდება მთელი დღის განმავლობაში.

კანაფის და ზეთის თანაფარდობა ამ რეცეპტში ითვლება "სტანდარტულ" დოზად. მოქმედება იქნება ძლიერი, მაგრამ არა ძალიან ძლიერი. მაღალი ხარისხის კვირტების გამოყენების შემთხვევაში, ზემოაღნიშნული თანხა უნდა იყოს საკმარისი იმისათვის, რომ შედეგად მიღებულ პროდუქტს ჰქონდეს ფსიქოაქტიური ეფექტი ცომეულს და სხვა კერძებს დამატებისას.

ახლა თქვენ იცით, თუ როგორ შეგიძლიათ გააკეთოთ კანას ზეთი სახლში. თუ საკმარისად ეცდებით, თქვენ მიიღებთ უგემრიელეს საკვებს, რომელსაც შეუძლია შეცვალოს თქვენი ცნობიერება და რეალობის აღქმა.